Aanmelden

Het gebouw

Ongeveer 500 leerlingen volgen onderwijs op het Van Vredenburch College. In het eigen schoolgebouw valt elke leerling binnen een eigen onderwijsteam van ongeveer 250 leerlingen. Op die manier waarborgen we de overzichtelijkheid, kleinschaligheid en veiligheid van ons onderwijs. Een gebouw dat een inspirerende en uitdagende werk- en leeromgeving vormt voor leerlingen en docenten, is daarbij ook essentieel.

Licht en transparant

We hebben in de afgelopen jaren, stapje voor stapje, het gebouw van het Van Vredenburch College ingrijpend vernieuwd. We zijn we trots op de behaalde resultaten. Het gebouw is licht en transparant zodat het onderwijs zichtbaar is.

Er is een nieuwe, ruime mediatheek met werkplekken en computers voor de leerlingen. De leerlingen kunnen in het gehele gebouw gebruik maken van wifi. De lokalen zijn allen uitgerust met moderne technieken, zoals ‘digiborden’ die eigentijds onderwijs mogelijk maken.

Praktijkruimtes

Een deel van het onderwijsprogramma volgen de leerlingen in de praktijkruimtes. Bij ‘zorg en welzijn’ staat een complete keuken alsof die zo is weggehaald uit een sjiek hotel. Even verderop staan prachtige verzorgingsstoelen en kinder- en ziekenhuisbedden die op allerlei manieren verstelbaar zijn. Bij ‘produceren, installeren en energie’ zie je een mooie garage met bruggen, draaibanken maar ook speciale ruimtes voor de reparatie van fietsen. Ook kunnen de leerlingen zelf of onder begeleiding van de docent aan de slag met licht, elektriciteit, koeltechniek en schakelingen. In de ruimte van ‘economie en ondernemen’ is een echt kantoor ingericht. Talloze computers met ordnerkasten, een debiteuren en crediteurenafdeling. Het is net alsof je de administratie van een echt bedrijf bent binnengewandeld.

Het schoolterrein en gymzalen

Buiten is er een ‘groen’ en aantrekkelijk schoolterrein met mogelijkheden voor leerlingen om op een actieve wijze pauzes door te brengen Voor de gymlessen en sportactiviteiten hebben we de beschikking over drie sportzalen op ons eigen schoolterrein.