Aanmelden
20 februari 2018

Bazen van Den Haag leren VVC-leerlingen solliciteren

Op donderdag 15 februari zijn alle derdeklassers van het Van Vredenburch College klaargestoomd voor het vinden van een goede stageplek of bijbaan met een speciale sollicitatietraining. Twintig bestuurders en directeuren uit Den Haag hebben een ochtend voor de klas gestaan en hen de fijne kneepjes van het solliciteren geleerd. Onder andere Karin van Dreven (Haag Wonen), Harold Bussing (KONE), Mattijs Manders (ADO Den Haag) en Vladan Jankovic (P1) nemen deel als trainer. De training wordt georganiseerd door JINC Den Haag, dat onder meer stages voor leerlingen regelt.

Rollenspellen

De directeuren delen hun expertise en ervaring met de leerlingen in rollenspellen. Dit begint meestal met basisvaardigheden, zoals: een goede eerste indruk maken en zelf ook vragen stellen. “Je talenten ontdekken doe je door het te ervaren.” aldus Hannah Wiegerinck, vestigingsdirecteur van JINC Den Haag. “Een sollicitatietraining is een echte levensles. De kinderen krijgen tips mee die ze de rest van hun leven bij zich dragen en nodig hebben. Voor beide partijen levert het iets op. Trainers zijn vaak blij verrast door de leerlingen. Tijdens deze training ontstaan ontmoetingen tussen twee werelden die elkaar nooit of zelden tegenkomen.”

Meer kans op de arbeidsmarkt

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. Bovendien loopt de kansenongelijkheid in het onderwijs op. Kinderen met dezelfde talenten schoppen het structureel minder ver als hun ouders lager opgeleid zijn, in een slechtere wijk wonen of minder verdienen. Samen met het bedrijfsleven en het onderwijs helpt JINC kinderen die opgroeien in wijken met een sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt, omdat elk talent telt. 

JINC in Den Haag

In Den Haag en omgeving krijgen dit jaar 900 vmbo-leerlingen een sollicitatietraining van (personeels)managers en directeuren uit het Haagse bedrijfsleven. Daarnaast gaan 2.000 leerlingen van de basisschool en het vmbo op Bliksemstage bij allerlei bedrijven. Zij mogen een ochtend ervaren hoe het is om in dat bedrijf te werken, een goede voorbereiding op het maken van de profielkeuze.
Ook de mavo-leerlingen in de derde klas van het Rijswijks Lyceum krijgen binnenkort deze sollicitatietraining!

Bazen van Den Haag leren VVC-leerlingen solliciteren
Bazen van Den Haag leren VVC-leerlingen solliciteren
Bazen van Den Haag leren VVC-leerlingen solliciteren
Bazen van Den Haag leren VVC-leerlingen solliciteren

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst... wees de eerste!

Naam (verplicht)

E-mail (niet verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Neem de bovenstaande code over: